Az élet teljességének kibontakozásáért

A stresszmenedzsment konkrét elvárásai

Itt röviden ismertetjük a stresszmenedzsment megközelítéseket, majd megmutatjuk, hogy a Transzcendentális Meditáció hogyan teljesíti be az adott stresszmenedzsment célokat.

A stresszmenedzsment tréningek általában az alábbi területeket foglalják magukba:

A túlterhelés és a kiégés korai jeleinek felismerése (fejfájás és fáradtság)
A hatékony stresszmenedzsment új modelljeinek elsajátítása, és az adott ember számára megfelelők kiválasztása (életmód, tünetek kezelése)
A stressz azonnali fizikai jeleinek felismerése (hideg, izzadó tenyér, idegesség)
Az érzelmileg kibillentő események felismerése az életben, és az ilyenkor szükséges teendők
A feszültséget jelző beszédminták felismerése (hadaró, gyorsuló, szaggatott)
Hatékonyabb és nagyobb ellazulást biztosító légzési technikák elsajátítása (hasi légzés)
Olyan módszerek, melyek a figyelmeztető jelzések észlelésekor segítenek megváltoztathatni a munkahelyi vagy a szabadidős körülményeket, hogy csökkentsük a stresszorokat.

Hogyan valósítja meg (közel) mindezt a Transzcendentális Meditáció?

A tanfolyam megtanít a stressz különböző megnyilvánulási jegyeire, hiszen a fő figyelmet annak szenteli, hogy ezektől a stresszektől megszabaduljunk. A tünetek kezelésével jóval kevésbé kell törődniük a meditálóknak, mivel ezek a tünetek egy idő után egyáltalán nem fognak jelentkezni. A megfelelő életmód kialakítása sem igényel külső segítséget: a káros szenvedélyek csökkennek, és a belső intelligenciánk hozzásegít minket egy megfelelőbb életvitel kialakítására. (Mi nem adunk olyan tanácsokat, hogy pl. együnk kevesebb húst, vagy szokjunk le a dohányzásról, hiszen tudjuk, hogy az intelligencia felelevenítésével a testünknek kellő változások maguktól jelentkeznek életvitelünkben.) Hatékony légzési technikák igény esetén részét képezhetik a meditációs tanfolyamnak. Végül, a munkahelyi stresszorok csökkentése már a komplex vállalatfejlesztési program része.

Fontos látnunk, hogy a közismert stresszmenedzsment technikák elsősorban a stresszhelyzetekkel való együttműködést tanítják, illetve azt, hogy hogyan tegyük stresszmentesebbé környezetünket. Nincs hatékony eszközük a már felhalmozódott stresszek feloldására! A Transzcendentális Meditáció, mint komplex stresszmenedzsment megközelítés, elsősorban az egyén stresszmentesítését tűzi ki célul. Mihelyst az emberben csökken a korábban felhalmozódott feszültség, a szervezet automatikusan képes hatékonyabb stresszkezelési módokat találni, és mindazok a jobb együttműködési reflexek, melyeket egyébként csak hosszú odafigyeléssel lehet csak elsajátítani, itt önmaguktól, erőfeszítés nélkül jelentkeznek. A Transzcendentális Meditációval tehát a stresszkezelés nem cél, hanem következmény!

Helyfoglalás

Bejelentkezés a díjmentes ismertető előadásra

Kérjük, felelősen foglaljon helyet. Csakis olyan időpontra foglaljon, amikor tényleg el tud jönni. Egy fenntartott, de üresen maradt hellyel elveheti a lehetőséget valaki mástól az adott beszélgetésen való részvételtől.

A találkozó helyszíne sok esetben függ a résztvevők számától is, ezért a bejelentkezés elengedhetetlen. A végleges helyszínt e-mailben küldjük meg.

Válasszon az alább megjelenő időpontokból, VAGY kérjen értesítést a későbbi időpontokról.

Időpontok