Az élet teljességének kibontakozásáért

A TM eredete

A Transzcendentális Meditáció nem új technika. Hosszú és figyelemre méltó története van, ami több évezredre nyúlik vissza. E tudás folytonossága az idők folyamán rövid időkre megszakadt, gyakran – legalábbis a mindennapi ember számára – elveszett, majd később, esetleg új néven, ismét felbukkant. Időről időre nagy tanítók jelentek meg, akik felélesztették az eredeti tudást. Ma egy ilyen ősi technika feléledésének lehetünk tanúi. Ezt a technikát Maharishi Mahesh Yogi – akit egyszerűen csak Maharishinek neveznek – hozta el a világnak.

Mielőtt 1955-ben Maharishi elhagyta volna a Himaláját, odaadó tanítványa volt a híres indiai bölcsnek, Brahmánanda Szaraszvatínak. Maharishi, ha róla beszél, egyszerűen csak “Guru Dév”-nek hívja. Indiában ezzel a névvel szokták illetni azokat a nagy mestereket, akik egy hagyomány élén állnak. Szó szerinti fordításban “isteni tanítót” jelent.

Maharishi az idők folyamán Guru Dév legkedvesebb tanítványává vált, és a tradíció szerint az ő kötelessége lett, hogy folytassa Guru Dév munkáját. Amikor Guru Dév eltávozott, Maharishi egy távoli barlang magányába vonult a Himalájába. Ekkor még nem voltak tervei. Egyszerűen csak egyedül akart lenni a csendben.

A két év csendjét hatvan év intenzív munkája követte. Nap mint nap Maharishi megállás nélkül dolgozott. Minden percét a Transzcendentális Meditáció és az ősi védikus tudományok hatékony terjesztésének szentelte.

Helyfoglalás

Bejelentkezés a díjmentes ismertető előadásra

Kérjük, felelősen foglaljon helyet. Csakis olyan időpontra foglaljon, amikor tényleg el tud jönni. Egy fenntartott, de üresen maradt hellyel elveheti a lehetőséget valaki mástól az adott beszélgetésen való részvételtől.

A találkozó helyszíne sok esetben függ a résztvevők számától is, ezért a bejelentkezés elengedhetetlen. A végleges helyszínt e-mailben küldjük meg.

Válasszon az alább megjelenő időpontokból, VAGY kérjen értesítést a későbbi időpontokról.

Időpontok