Az élet teljességének kibontakozásáért

Az idegrendszer rugalmassága

rugalmassag

 

A szellemi és testi teljesítőképességünk alapja is az idegrendszer rugalmassága. Úgy, mint ahogy egy túlterhelt hajó is szépen siklik jó időben, de ha viharba kerül, akár el is süllyedhet. Ha az idegrendszerünk képes rugalmasan reagálni az új (stressz)hatásokra, akkor az életünk egy nyugodt mederben folyik, a fejlődés útján.

Ha az idegrendszerünk azonban nem képes feldolgozni a napi megterheléseket, és éjszaka sem tudja maradéktalanul kipihenni az előző nap megpróbáltatásait, akkor a rugalmasságát fokozatosan elveszíti, és egyre nehezebben reagál az új kihívásokra. Képzeljünk el egy dróthálót, ami a kertünkben ki van téve az időjárás viszontagságainak évtizedeken át. Eleinte még teljesen rugalmas, de ahogyan áteszi a rozsda, elveszíti a rugalmasságát, és ahelyett, hogy elhajolna, törik. Évtizedek “kiképzése” alatt az idegrendszerünk elveszíti rugalmasságát, és az új helyzeteket nem tudja már megfelelően kezelni. Nem tud megfelelő energiákat mozgósítani a megfelelő helyre. Ha ez az energiahiány tartósan fennmarad, amellett, hogy az életet nem élvezzük eléggé, a testünk is megbetegszik.

Az idegrendszerünk rugalmassága visszaszerezhető. Mindössze elegendően mély pihenést kell biztosítanunk, hogy regenerálni tudja magát. Az emberi idegrendszer egy csodálatosan hatékony gépezet. Önmagától képes regenerálódni, csak mélyebb pihenésre van ehhez szüksége, mint az éjszakai alvás.

Ez a Transzcendentális Meditáció hatékonyságának a kulcsa. Olyan mély pihenést biztosít, mint semmi más. Ezalatt az idegrendszer képes regenerálódni, és mivel az összes testi folyamatot az agy irányítja, az energiahiányból származó problémáink elkezdenek szertefoszlani.

Helyfoglalás

Bejelentkezés a díjmentes ismertető előadásra

Kérjük, felelősen foglaljon helyet. Csakis olyan időpontra foglaljon, amikor tényleg el tud jönni. Egy fenntartott, de üresen maradt hellyel elveheti a lehetőséget valaki mástól az adott beszélgetésen való részvételtől.

A találkozó helyszíne sok esetben függ a résztvevők számától is, ezért a bejelentkezés elengedhetetlen. A végleges helyszínt e-mailben küldjük meg.

Válasszon az alább megjelenő időpontokból, VAGY kérjen értesítést a későbbi időpontokról.

Időpontok