Az élet teljességének kibontakozásáért

Miért éppen a TM?

Míg a meditáció alatti, az elmében létrejövő változásokat az ősrégi védikus irodalom, illetve a több millió TM gyakorló leírásából szubjektív módszerekkel ismerhetjük meg, addig a testben létrejött változások a tudomány objektív módszereivel vizsgálhatók. A meditáció alatt az agyműködés nagyfokú rendezettsége alakul ki, mely hatással van az egész életünkre. Kedvező hatásokat tapasztalhatunk a növekvő egészségünkben, a szellemi képességek fejlődésében, illetve a társas kapcsolatok javulásában, mind az egyének szintjén, mind a társadalom egészére nézve.

Azzal, hogy az elmének megengedjük, hogy a gondolkodás és észlelés finomabb szintjei felé saját természetét követve haladjon, majd túllépje a legfinomabb állapotokat is, fokozatosan elérjük azt, hogy elménk – korábban rejtett – képességeinek egyre nagyobb részét használjuk ki. Ez magában foglalja a kreativitás, az intelligencia, az energia növekedését, a tanulási képességek javulását.

Ahhoz, hogy az élet teljes értékét tudjuk élvezni, a helyes tudást, a helyes gondolkodást kell biztosítani.

A helyes tudás alapozza meg a helyes cselekvést,
a helyes cselekvés alapozza meg a várt eredményeket,
az eredmények alapozzák meg a beteljesülést.

faTehát ahhoz, hogy a cselekvés hatékony legyen, a gondolkodásnak kell megfelelőnek lennie. A mai elfoglalt embernek választania kell aközött, hogy vagy csökkenti az igényeit, vagy megnöveli a vágyak beteljesítésének képességét. A TM az utóbbit nyújtja azáltal, hogy javítja az érzékelés, a gondolkodás, a cselekvés minőségeit, melyek a sikeres cselekvést készítik elő. Maharishi egyszerű példájával élve: „Öntözd a gyökeret, hogy élvezhesd a gyümölcsöt!”

Mindezek a jó hatások közvetlen kapcsolatban vannak a betegség megelőzésének és a jó egészség fenntartásának és visszaállításának létfontosságú kérdésével. Az élet egy ilyen állapotban több örömet hoz mind az egyénnek, mind a társadalomnak. Az igazán normális egészségnek ez az állapota könnyedén létrejöhet a TM rendszeres gyakorlásával.

A Transzcendentális Meditáció kifejleszti az élet azon minőségeit, amelyek gazdagítják a kapcsolatok minden területét, és az életet eredményessé teszi. Ez a módszer oldja a feszültséget, nyugtat, ami megalapozza, hogy a testi és a lelki egyensúly egyaránt helyreálljon, és mintegy lökhárítóként működik a stresszekkel szemben. A lelkileg kiegyensúlyozott ember pedig spontán módon képes a jó és szeretetteljes emberi kapcsolatokra. Észrevették, hogy azoknak, akik rendszeresen gyakorolják, az érzelmi életük gazdagabbá vált. Kimutatták, hogy azokon a munkahelyeken, ahol bevezették a TM-et, a munkatársak közötti viszony javult.

A TM gyakorlásával az élet egyetlen területét sem kell föláldozni egy másik fejlesztéséért. A TM egyidejűleg jó hatással van a szívre, az elmére és a testre is. Ezek a jó hatások teljesen természetesen kiterjednek a környezetünkre is. Ezekkel az eredményekkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy azok természetesen, spontánul jönnek létre. Ez nem egy önmagunkra ráerőltetett állapot. Egy féri, aki meghallgatta a TM első előadását, és ahelyett, hogy elkezdte volna a technikát, elkezdett gondolkodni azokról a dolgokról, amiket az előadáson mondtunk. Úgy gondolta, hogy megértette a bemutatott elveket, és hogy e gondolatok fenntartásával – „az életet élvezni kell, beteljesülté válok stb..” – elérheti azokat az eredményeket. Egy idő után ez egyre jobban és jobban megerőltetővé vált, mígnem egy nap elkerülhetetlenül kipukkant a boldogságbuboréka. Az ok természetesen az volt, hogy csak hangulatkeltés volt, amit csinált. Az életben nem nyerünk nagyobb megelégedést azáltal, hogy csak úgy teszünk, mintha élveznénk azt. A TM-mel nem próbálunk meg semmit fenntartani – a bemutatott jó hatások automatikusan, teljesen természetesen bekövetkeznek. Igazából mindenki szeretné élvezni azokat az előnyöket, amelyeket a TM rendszeres gyakorlása nyújt, de lehet, hogy nem mindenki választja ezt az utat. Bár meggyőződésünk, hogy minél előbb elvégzi valaki a tanfolyamot, annál hamarabb kikerül a problémái és szenvedései kavalkádjából, de tiszteletben tartjuk a döntésüket, ha a már megszokott szenvedések rabságából nem akarnak kitörni.

Helyfoglalás

Bejelentkezés a díjmentes ismertető előadásra

Kérjük, felelősen foglaljon helyet. Csakis olyan időpontra foglaljon, amikor tényleg el tud jönni. Egy fenntartott, de üresen maradt hellyel elveheti a lehetőséget valaki mástól az adott beszélgetésen való részvételtől.

A találkozó helyszíne sok esetben függ a résztvevők számától is, ezért a bejelentkezés elengedhetetlen. A végleges helyszínt e-mailben küldjük meg.

Válasszon az alább megjelenő időpontokból, VAGY kérjen értesítést a későbbi időpontokról.

Időpontok